joi, 14 februarie 2013

Februarie, paişpe

      Bănuiesc că ştiţi cu toţii ce zi e azi, nu? Adică, această sărbătoare e atât de mediatizată, încât săracul Google nici măcar nu mai este nevoit să-şi schimbe interfaţa într-una festivă, cu inimioare roz. Hmmm... poate s-a îndrăgostit şi a uitat să-şi schimbe ,, hainele?'' Mă rog, gata cu prostiile.
      Astăzi o să încerc că par un pic mai intelectuală şi să vă spun legenda Sfântului Valentin. În trecut, pe 14 februarie, oamenii celebrau mai mulţi sfinţi, numiţi Valentin. Iar cea mai populară ,,legendă'', ca să spun aşa, asociată cu Sfântul Valentin este aceea că, cu mulţi ani în urmă, el a fost închis pentru efectuarea nunţilor pentru soldaţii cărora le era interzis să se căsătorească. ( Evident, dacă bărbaţii care luptau pe front nu aveau soţii sau iubite, nu aveau pe cineva pentru care să-şi facă griji). Şi, atâta timp cât Sfântul Valentin a stat în închisoare, acesta s-a îndrăgostit de Asterius, fiica celui care l-a întemniţat şi, înainte de execuţie, Sf. Valentin şi-a luat adio de la ea printr-o scrisoare, semnând-o cu ,, from your Valentine''. Adorabil, nu?
       Dar, să fim serioşi, câţi dintre tipii din ziua de azi mai sunt atât de romantici, încât să îi aducă un trandafir fetei pe care o plac? Bine, mai există şi excepţii, dar ăia sunt trataţi ca fiind ,, gay''. Frate, voi chiar credeţi că fetele sunt impresionate de maşinile şi hainele voastre de firmă, sau de freza aia de cocalar fixată cu tone de gel de păr? Eh, poate sunt eu înapoiată, dar totuşi...
       Să revenim la oamenii singuri şi trişti, aşa ca mine. Pentru mine e o zi ca oricare alta: merg la liceu, dau test la mate, alea-alea, ajung acasă, nu ştiu ce. Bine, şi pe urmă? Păi, ah, da, trebuie să-mi fac temele şi atât. Adică, serios, mă bucur că nu am pe nimeni care să mă dispere cu telefoanele şi cu pupăturile. Nu că s-ar îndrăgosti cineva de proasta de mine, dar, serios, mi-e mult mai bine aşa. N-am nevoie de-o relaţie. De ce nu sărbătorim şi noi, spre exemplu, Ziua Oamenilor Singuri? :))
        Dar, totuşi, ca să nu fiu chiar atât de rea, vă urez un Valentine's Day frumos, alături de iubitul/iubita/căţelul/pisica.
        

7 comentarii:

  1. Uite că povestea nu o știam! O să îmi petrec restul zilei cu cartea și laptopul meu. ^.^ Perfecte pentru V-day! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am aflat-o ieri, la ora de engleză, dar o găseşti şi pe Wikipedia. :)) Mă bucur că măcar tu ai chef de ceva...

      Ștergere
  2. "Să revenim la oamenii singuri şi trişti, aşa ca mine."...WTF?We're forever alone...and FABULOUS ! Ok?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Era o glumă proastă. :)) Nu disper că sunt singură. :))

      Ștergere
  3. M-am uitat, dar nu particip, scuze. Am cărţile-alea şi sunt praf la poezii. :))

    RăspundețiȘtergere