miercuri, 2 ianuarie 2013

Recenzie ,,Paşi pe nisip"

Gen: romance
 Autor: Nancy Thayer
Titlu original: Beachecombers
 2012, editura  Lira
 Preţ: aprox. 10 lei

          Căci orice am pierde( pe unul pe tine sau ca mine) întotdeauna ne găsim pe noi înşine în mare.
 , Abie Fox nu şi-a mai văzut tatăl şi pe cele două surori mai mici de aproape doi ani, timp în care a călătorit în jurul lumii şi a gustat din plin viaţa, dar nu şi dragostea. Dar acum Lily, cea mai mică dintre surori, îi trimite lui Abby e-mail-uri urgente, implorînd-o să se întoarcă acasă, în Nantucket. Sora mijlocie, Emma, este distrusă emoâional după pierderea slujbei, la care s-a adăugat faptul că logodnicul ei a rupt, şocant şi neaşteptat, relaţia. Pe de altă parte, Lily este profund îngrijorată că Marina, frumoasa şi enigmatica femeie care a închiriat casa de oaspeţ5, are de gând să-l cucerească pe tatăl văduv al fetelor. Surorile Fox au fost mereu alături în momentele de cumpănă ale familiei, dar acum realizează că trebuie să acorde mai multă atenţie propriului viitor. Pe parcursul verii, vieţile surorilor vor suferi transformări personale profunde şi imprevizibile, care le vor determina să facă alegeri surprinzătoare şi să îşi da seama că dragostea poate vindeca şi cele mai adânci răni sufleteşti. '' 
            Am citit cartea în primăvara anului trecut. Mi-am cumpărat-o tot împreună cu o revistă-defapt am cumpărat-o pentru mama, dar n-a avut timp să o citească-, însă asta nu interesează pe nimeni. Sincer, e o carte romantică, siropoasă, aşa cum zicea o colegă. Este exact pe gustul meu, doar că, uşor erotică în unele părţi. :">. Ar fi trebuit să mă interesez mai mult înainte s-o cumpăr. Sunt sigură că mă înroşeam când ajungeam la fazele kinki. :))
              Acţiunea se petrece pe insula Nantucket. Eu ador să merg la mare iar cartea asta m-a purtat exact acolo, deci cred că vă imaginaţi ce sentiment plăcut am simţit în timp ce o citeam. Protagonistele principale sunt trei surori: Abbie( cea mai mare şi mai matură), Emma( sora mijlocie care este distrusă emoţional din cauza divorţului recent) şi Lily, cea mai mică şi cea mai imatură. De-a lungul romanului, personajele evoluează, au parte de aventuri şi de frumoase poveşti de dragoste. ( Remarcaţi cum personajele masculine de care se îndrăgostesc sunt parcă perfecţi şi exagerat de chipeşi.)
             Fiecare capitol în parte se concentrează pe una din cele patru femei: Abbie, Emma, Marina şi Lily, iar cartea este narată la persoana a treia, lucru care interesant. Nu prea îmi place nararea la persoana întâi, poate deveni enervant. În mare, este o carte frumoasă, uşor de digerat. .Chiar mi-a plăcut. ( Pe cine păcălesc, sunt o romantică incurabilă şi am devorat-o). Cred, însă, că nu am citit-o la vârsta potrivită.
                Notă: 4,5 din 5
             
Nu ştiu de ce nu-i dau punctajul maxim, nu întrebaţi! :))

                 Puteţi citi recenzia şi aici:  http://killingmirrors.blogspot.ro/2013/01/timpul-lecturii-2-recenzie-pasi-pe-nisip.html          
                 

2 comentarii: